به گزارش توریست مگ، چه به دنبال هیجان و چه به دنبال پیاده روی آرامش بخش در طبیعت باشید، مناظر زیبای آذربایجان می تواند شما را برای سفر به آذربایجان ترغیب کند. این کشور دارای برخی از دیدنی ترین مسیرهای پیاده روی و پیاده روی، مسیرهای پر از مناظر بکر، کوه های ناهموار و روستاهای دست نخورده است.
اگرچه پیاده روی در این مسیرها به مهارت خاصی نیاز ندارد، اما به آسانی پیاده روی در پارک نیست. اما پاداش کسانی که در این مسیر قدم می گذارند، دیدن ساختمان های بالای کوه، تماشای صخره های رنگارنگ و کشف روستاهای عجیب و غریب است. اگر برای ماجراجویی آماده هستید، می توانید با راهنمایی تورال محبالیف، کارشناس مسیرهای پیاده روی در آذربایجان، با 3 مسیر معروف و دیدنی این کشور آشنا شوید.
روستا و آبشار جنگلی سیم
روستای سیم آذربایجان در استان آذربایجان شرقی واقع شده و با فضای طبیعی خود، جاذبههای گردشگری فراوانی را برای بازدیدکنندگان به همراه دارد. یکی از این جاذبهها آبشار جنگلی سیم است که در مسیر روستا قرار دارد. این آبشار با ارتفاع حدود ۴۰ متر، بین باغهای میوه و جنگلهای سرسبز قرار گرفته است و برای علاقمندان به طبیعت و پیادهروی، مکانی بسیار دلنشین و زیباست. همچنین در اطراف آبشار، رستورانها و فروشگاههای محلی نیز وجود دارد که به بازدیدکنندگان خدمات ارائه میدهند.
این مسیر از روستای سیم در دل کوه های تلاش آغاز می شود. سیم دهکده ای قدیمی است و درختان هزار ساله و صخره های خزه ای که در وسط خانه هایش دیده می شود، گردشگران را به یاد داستان های تالکین می اندازد. از اینجا مسیری 6.5 کیلومتری را در پارک ملی هیرکان سپری می کنید و از مرکبات گذر کرده و گوشه ای از دریای خزر را در بخشی از مسیر خواهید دید.
سفر در نهایت با رسیدن به آبشار سیم به پایان می رسد، جایی که می توانید پس از پیاده روی در جنگل نیمه گرمسیری مرطوب، در آب بپاشید و استراحت کنید.
روستا قلعه خدا تا خینالیق
این مسیر هشت کیلومتری که در سرتاسر آن مشخص شده است، با مناظر زیبای کوهستانی قفقاز آغاز می شود و برای افراد با هر سطح مهارتی مناسب است. سفر از روستای قلاخدا در کنار بذربوزو بلندترین قله آذربایجان آغاز می شود و سپس از صخره های قزلیقایا و دره سرسبز گودیالچای می گذرد.
مقصد تپه خینالیق است که چند خانه روستایی بر فراز آن پراکنده است و یکی از تنها مناطق قفقاز است که زندگی بشر از قدیم تا امروز ادامه داشته است.
روستای چراغلی در حاشیه رود گنجه چای
این مسیر از روستای چیراگلی در حاشیه رودخانه گنجچای و دامنه کوه کوشغر آغاز می شود. بیشتر مسیر کوهستانی و عاری از درخت و گیاه است و از این رو مناظر اصلی آن کوه هایی مانند کپاز، کوشگر، مورف است که دارای قله های صخره ای هستند. به گردشگران توصیه می شود در مسیر تعیین شده بمانند تا گم نشوند و به محیط زیست آسیب نرسانند.
بر بالای بنای یادبود جواد خان آخرین خان گنجه دیده می شود که بین سال های 1786 تا 1804 فرمانروای محلی این منطقه بوده است. شما می توانید از چشمه چیرگالی بنوشید، اما گردشگران باید غذا و تجهیزات کافی به همراه داشته باشند زیرا در این منطقه وجود ندارد. مغازه های این منطقه از ابتدای تابستان تا پایان پاییز چوپانان با گله های خود در منطقه پرسه می زنند و می توانند به عابران کمک کنند اما در عین حال به عابران توصیه می شود مراقب سگ های گله باشند.