به گزارش توریست مگ، هادی شاهوردی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی روز سه شنبه در تشریح این خبر گفت: بازدید میدانی کارشناسان و ارزیابان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از روستاهای خراشاد افین، برای ثبت نام نایبند، اسفک و خور به عنوان دهکده جهانی گردشگری به مدت سه روز انجام شد. وی افزود: این روستاها از نظر تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی، صنعتی، زیست محیطی و … مورد بررسی قرار گرفتند و اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران نیز در این بازدید حضور داشتند و ضمن معرفی ظرفیت های روستا به کارشناسان پاسخ دادند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی تصریح کرد: پس از ثبت جهانی 9 اثر از استان در قالب 6 گروه، معرفی روستاها و ظرفیت های گردشگری آنها در شبکه های جهانی گردشگری خبر خوش و نشانه ای است. وی بیان کرد: امیدواریم بر اساس شاخص های جهانی، روستاهای استان خراسان جنوبی جزو دهکده های گردشگری جهانی قرار گیرند، البته در این راستا همکاری و حمایت همه دستگاه های اجرایی لازم است تا زمینه لازم برای رسیدن به هدف فراهم شود.
شاهوردی تصریح کرد: انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال 2021 توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) پیگیری می شود که مقر اصلی این سازمان در شهر مادرید اسپانیا واقع شده است و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به یک محرکه است.
وی افزود: سازمان جهانی گردشگری دارای 9 شاخص شامل منابع فرهنگی و طبیعی، ترویج و ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری محیط زیست، توسعه گردشگری و انسجام در زنجیره ارزش افزوده، حاکمیت گردشگری و اولویت بندی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: یکی از مزیت های انتخاب به عنوان دهکده جهانی، معرفی در سطح بین المللی به عنوان نمونه برجسته مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی با امضای دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری فراهم کند. وی گفت: هر ساله پرونده روستاهای واجد شرایط به سازمان جهانی گردشگری ارسال و پس از بررسی اسامی دهکده های جهانی اعلام می شود و امسال 130 روستا از کل روستاهای کشور وارد مرحله اولیه شدند.
شاهوردی افزود: سپس بر اساس شاخص های سازمان جهانی این تعداد به 30 روستا کاهش یافت. در نهایت بر اساس ظرفیت اعلام شده برای هر کشور، هشت روستا به عنوان نامزد نهایی ایران انتخاب شدند و روستای کندوان در رقابت با بیش از 200 روستا از کشورهای مختلف در فهرست دهکده های جهانی سازمان جهانی گردشگری قرار گرفت. وی همچنین گفت: هفت پرونده میراث فرهنگی ناملموس در جلسه شورای ثبت خراسان جنوبی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در جلسه شورای ثبت احوال که با حضور معاونت اداره کل و مسئولان حوزه های امنیتی و حقوقی، اساتید دانشگاه و اعضای سازمان ثبت احوال برگزار شد. شورا، هفت مورد مصنوعات معنوی مرتبط با مهارتهای صنایع دستی، آیینها، نانهای محلی، همچنین یک مورد از اقدامات امنیتی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: این پرونده ها پس از تبادل نظر اعضا با اجماع اعضای جلسه تصویب و جهت ثبت در فهرست آثار معنوی (ناملموس) کشور به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارسال شد. خراسان جنوبی دارای 1200 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در فهرست میراث ملی است و با ثبت چهار کاروانسرا تاریخی این استان (پرونده کاروانسراهای ایران) در فهرست جهانی یونسکو، تعداد آثار ثبت شده جهانی آن به 6 اثر رسید. باغ و عمارت اکبریه بیرجند، کویر لوت، قنات بالده فردوس، روستای خراشاد (توبافی) در حوزه صنایع دستی، ژئوپارک طبس و کاروانسراهای خراسان جنوبی ثبت جهانی شده است.