اشتغال سبز در سرزمین زاگرس در حال توسعه است و بوم گردی می تواند راهگشای فردای آباد در اقتصاد استان ها باشد. در روزهایی که گذر از اقتصاد تک محصولی و ایجاد اشتغال صنعتی در کشورهای خاورمیانه با چالش هایی روبرو شده است، اکوتوریسم کلید تحقق اشتغال سبز و کم هزینه در کشورها تلقی می شود.
بر اساس بررسی های انجام شده، با توجه به توسعه چرخه اقتصاد روستایی مبتنی بر اکوتوریسم، تحقق اشتغالزایی در این چرخه می تواند راهگشای گام های اقتصادی باشد. در استان های مختلف با تکیه بر ظرفیت های گردشگری، محورهای مختلفی تعریف شده است که از نظر اقتصادی نتایج مطلوبی داشته است. فرصت های شغلی «منظر محور» باعث ایجاد اشتغال مناسب در زاگرس شده و کهگیلویه و بویراحمد نیز با تکیه بر زندگی عشایری- روستایی، بوم گردی را در جغرافیای مناطق خود توسعه داده اند. بوم گردی صنعتی سرسبز و نوپا است که با وجود جوانی، شاهد پذیرش ظرفیت آن از سوی جوامع روستایی هستیم.
کهگیلویه و بویراحمد و اکوسیستم عشایری آن در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است و ایجاد بستری در اکوسیستمهای بومی و عشایری میتواند نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد. اقامتگاه های بوم گردی ایجاد شده در استان با وجود چالش های امکانات و موانع تکمیل، پویایی محسوسی در اشتغال مناطق روستایی و عشایری ایجاد کرده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویار احمد گفت: ظرفیت های گردشگری استان را در قالب تکمیل و حمایت از طرح ها توسعه می دهیم. مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: 13 کمپ بوم گردی با حمایت دولت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در مناطق گردشگری استان ایجاد شده است. با توجه به قابلیت های خوب گردشگری روستایی ایجاد بوم گردی با استقبال چشمگیر گردشگران داخلی و خارجی در کهگیلویه و بویراحمد مواجه شده است.
طالبی پور گفت: تلاش برای شکوفایی ظرفیت های اقتصادی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد با بهره گیری از داشته های صنعت گردشگری از راهکارهای موفق دولت سیزدهم است که منجر به اجرای 10 طرح در این زمینه شده است. وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن 14 منطقه نمونه گردشگری و داشتن هزار و 750 روستا با صدها جاذبه از جمله بافت های تاریخی و طبیعی، آب و هوای متنوع، تلاش و هنر بانوان در تولید محصولات صنایع دستی، ظرفیت زیادی برای ایجاد گردشگری دارد.