به گزارش توریست مگ، مسئولان نهادها و سازمان های دولتی و رسمی از افزایش ورود گردشگران داخلی و خارجی به تبریز خبر می دهند و بر روند رو به رشد آن تاکید می کنند، اما تحقیقات علمی و میدانی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی خلاف این را ثابت کرده و کاهش نشان می دهد. آنها میزان استقبال گردشگران برای سفر به تبریز را گزارش می دهند.

همجواری با اروپا و قفقاز جنوبی، هم مرز بودن با چند کشور خارجی، داشتن بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، واحدهای پذیرایی متنوع، داشتن انواع غذاهای سنتی، طبیعت بکر و داشتن زیرساخت های لازم از جمله امکانات و عوامل لازم. برای توسعه گردشگری شهری در تبریز است که به گفته کارشناسان در سال های اخیر مورد بی توجهی قرار گرفته است. بی شک رسالت همه نهادهای اجرایی، خدماتی در دولت، غیردولتی و عمومی برای رونق گردشگری تبریز بسیار سنگین و خطیر است، اما توسعه در این صنعت پرسود می تواند موجب رونق کسب و کار و فعالیت های اقتصادی شود. 30 هتل در تبریز فعال است که شامل 561 اتاق با 1518 تخت و 45 هتل و هتل آپارتمان با 5210 تخت می شود، در حالی که حدود 900 هتل با 56500 اتاق در استانبول وجود دارد که بسیار متفاوت هستند. ما افراط را در این زمینه دیده ایم.

وی ادامه داد: با چنین شرایطی حتی اگر زمینه های لازم و کافی برای دعوت گردشگران خارجی به تبریز فراهم شود، جایی برای پذیرش آنها نداریم و اگر تنها چند درصد بیشتر از ظرفیت هتل های تبریز باشد، ارکان اقتصاد گردشگری از بین خواهد رفت. این کلان شهر دچار مشکل خواهد شد. قنبری با اشاره به اینکه فرودگاه استانبول سالانه به بیش از 64 میلیون مسافر خدمات رسانی می کند و شلوغ ترین فرودگاه اروپا و هفتمین فرودگاه بزرگ جهان است، ادامه داد: آیا تبریز که یکی از شهرهای بزرگ نزدیک به این شهر جهانی است، آماده رقابت است. در سطوح پایین با استانبول آماده کرده است ؟ و آیا چنین اعتقادی در بین مردم و مسئولان صنعت گردشگری وجود دارد؟

وی به آمارهای مجمع جهانی اقتصاد در سال 2019 اشاره کرد و افزود: در این آمار با بررسی 90 شاخص در بین 140 کشور جهان آماده ترین کشورها برای جذب گردشگر خارجی از جمله ایران، اسپانیا رتبه اول و فرانسه و آلمان رتبه اول را دارند. قنبری ادامه داد: در این فهرست ایران نیز رتبه 89 را به خود اختصاص داده است در حالی که امارات و قطر که تا 2 دهه پیش در صنعت گردشگری جایی نداشتند رتبه های 33 و 51 آمادگی ترین کشورها برای جذب گردشگر خارجی را به خود اختصاص داده اند. جایگاه تبریز در این میان چیست؟ مسئولین باید پاسخگو باشند.

وی با تاکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری نیازمند تامین زیرساخت های بسیار کوچک است، رتبه ایران را در زیرساخت های حمل و نقل زمینی 79، بهداشت و سلامت 89 و محیط کسب و کار را 121 اعلام کرد و افزود: چنین آماری گویای این موضوع است. که موقعیت تبریز را نیز خلاصه می کند. قنبری بیان کرد: بر اساس آخرین آمار جهانی، ایران از نظر زیرساخت های گردشگری در رتبه 108 جهان قرار دارد و تنها نقطه مثبت ایران از نظر اقتصاد گردشگری و رقابت پذیری قیمت به دلیل ارزش پایین ارز است که در رتبه بندی قرار دارد. ابتدا در این زمینه باید از این مزیت استفاده کرد. از نسبی باید به بهترین شکل ممکن بهره برداری شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *