به گزارش توریست مگ، چهاردهمین جلسه شورای هماهنگی موزه های کشور با حضور هادی میرزایی سرپرست موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، احمد محیط طباطبایی رئیس دفتر کمیته ملی موزه های ایران برگزار شد.
میرزایی پیشبرد و سیاستهای صحیح و ایفای نقش فعال و مؤثر دولت را در راستای هماهنگی و تعامل بین دستگاههایی که در راستای مأموریت واحد گام برمیدارند، دانست. وی ارتقای سواد موزه ای جامعه را هدف واحد این شورا عنوان کرد که با یکپارچگی، هماهنگی، ارتباط تمامی ادارات و انتقال تجربیات محقق می شود.
دستگاه ها موظف به اجرای بخشنامه های وزارت میراث فرهنگی برای تعیین نرخ و نحوه فروش بلیت هستند. میرزایی هماهنگی و برنامه ریزی برای فروش بلیت موزه ها را یکی از موضوعات مهم عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس قانون ورودی مصوب سال 1387 تمامی نهادها اعم از خصوصی، دولتی، دولتی و غیردولتی موظف به اجرای بخشنامه هستند.
سرپرست موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور نیز به این موضوع ورود کرده و نهادهایی که خلاف این قانون عمل می کنند تخلف کرده اند.
وی از الزام ارتقای سامانه فروش الکترونیک بلیت و ایجاد سامانه ارائه خدمات به صورت رایگان در راستای تاکیدات نهاد نظارتی خبر داد و با اشاره به حذف نقش نظارتی موزه ها در گذشته، ادامه داد: به منظور ارائه خدمات به صورت رایگان. اجرای ماده 36 آیین نامه اجرایی اجرایی توسعه دولت الکترونیک، ایجاد سامانه جمع آوری آمار و تعیین نرخ ورودی ها و اتصال به کد ملی از طریق سامانه ثبت احوال و امور اتباع که در در آینده، سیستم سیب راه اندازی شده است. همچنین در این سامانه امکان ارتباط و سرویس دهی به سایر سامانه های فروش الکترونیک بلیت نیز وجود دارد.
میرزایی در ادامه به راه اندازی سامانه جم به منظور جمع آوری اطلاعات آثار تاریخی و فرهنگی کشور اشاره کرد و افزود: سامانه جم با هدف مستندسازی اشیاء تاریخی و فرهنگی کشور، ایجاد بانک اطلاعاتی از اشیای منقول و تولید زاد و ولد راه اندازی شد. گواهی اموال تاریخی و فرهنگی که در اختیار دولت، بخش های دولتی و خصوصی است. .
سرپرست موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در حال حاضر 255 موزه تحت پوشش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بهره برداری رسیده و 32 فرآیند درخواستی اداره کل موزه ها در این سیستم ثبت شده است. میرزایی تهیه 800 هزار شناسنامه آثار با شناسه ملی منحصر به فرد، تعریف بارکد منحصر به فرد برای هر اثر، امکان تولید و انتشار کاتالوگ آنلاین آثار، امکان اتصال از طریق وب سرویس و ارائه API را از جمله موارد زیر عنوان کرد. از مزایای این سیستم به منظور ایجاد پایگاه و پایگاه داده جمع آوری اطلاعات اموال منقول فرهنگی تاریخی می باشد.