به گزارش توریست مگ، مشاور عالی شهردار و دبیر ستاد گردشگری شهرداری همدان از انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2024 خبر داد. وی با اشاره به عضویت فعال ستاد گردشگری شهرداری همدان در مجامع بین المللی به ویژه مجمع شهرداران آسیایی، گفت: در سایت مجمع شهرداران آسیایی سه محور گردشگری، محیط زیست و فرهنگ معرفی شد و ستاد گردشگری شهرداری همدان انتخاب شد. محور گردشگری در میان این سه محور. او تصمیم گرفت اطلاعات و رزومه خود را برای مجمع شهرداران آسیایی مبادله کند.
وی افزود: ستاد گردشگری شهرداری همدان از خردادماه اقدام به جمع آوری و شناسایی آثار تاریخی، طبیعی، طرح ها، چشم اندازها، توانمندی ها و پتانسیل های استان همدان در حوزه گردشگری برای مجمع شهرداران آسیایی کرده است. وی ارسال کرد که با ارائه این رزومه در جلسه «میت آپ» 31 آذرماه، این موضوع در هیئت اجرایی مطرح و به رای گذاشته شد و همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2024 انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه تمامی شهرهای علاقه مند از سراسر آسیا اطلاعات و رزومه خود را بر اساس محورهای اعلام شده به مجمع شهرداران آسیایی ارسال کرده اند، گفت: در جلسه «میت آپ» 31 آذرماه، همدان به عنوان گردشگری معرفی شد. پایتخت آسیا، شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست و شهر غبیری (لبنان) به عنوان پایتخت فرهنگی سال 2024 انتخاب شدند.
وی افزود: با این کار ارتباط ما با تمامی مجامع بین المللی به صورت زنجیره ای برقرار می شود و به صورت دوره ای عکس هایی از مراکز تاریخی و طبیعی همدان در سایت مجمع شهرداران آسیا و بر همین اساس در سایت های مجامع بین المللی از جمله قرار می گیرد. به عنوان سازمان ملل، مجمع شهرداران جاده ابریشم و دیگران. مجامع بین المللی رصد می شود.
محمدی ادامه داد: طبیعتا گردشگران خارجی برای انتخاب مقصد خود به سایت های معتبری مانند سایت های یونسکو، مجمع شهرداران آسیا و جاده ابریشم مراجعه می کنند و در هر صورت این سایت ها به صورت زنجیره ای به هم متصل می شوند و با این اقدام ما ارتباط با آنها برقرار خواهد شد. وی بیان کرد: انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری در سال 2024 یک سری الزامات را برای ما ایجاد می کند که باید آنها را اجرا کنیم تا بتوانیم سال 2024 را با سربلندی و با همکاری خوب شهرداری همدان و انجمن آسیایی پشت سر بگذاریم. شهرداران معرفی ظرفیت های گردشگری همدان به دنیا مطلوب است.
مشاور عالی شهردار با اشاره به اینکه مسئولیت دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی با کشور ایران است، گفت: ایجاد فضای مشارکتی با سایر شهرهای آسیایی و بررسی چالش ها و فرصت های مشترک با استفاده از تجربیات سایر شهرها. در زمینه ظرفیت های گردشگری، به اشتراک گذاری فرصت های گردشگری. دریافت اعتبار جهانی از مجمع، ایجاد فرصت برای جلب مشارکت مالی سازمان های پیشرو در مدیریت شهری جهانی، ایجاد انگیزه برای تحقق تعهدات مطرح شده در چارچوب برنامه ها، بهره مندی از ظرفیت های تخصصی و نظارتی کمیته های فنی مجمع می باشد. از جمله مزایای تبدیل شدن همدان به پایتخت گردشگری آسیاست. محمدی در پایان یادآور شد: مهمترین مزیت این امر ایجاد زنجیره ارتباطی بین شهرداری همدان و سایر شهرهای آسیایی عضو این مجمع است.