مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران اعلام کرد که ۱۲۵ رشته صنایع دستی مورد تأیید یونسکو و همچنین مهر اصالت ملی را کسب کردهاند، و ۱۳ رشته از آنها در ۱۳ روستا برندسازی شدهاند.
با اشاره به اهمیت گردشگری در استان، وی تأکید کرد که این حوزه یکی از اصلیترین محورهای اقتصادی استان است. در این راستا، تعداد هتلها و متلها نیز در سالهای اخیر افزایش یافته و تاکنون به ۶۸ هتل و ۵۸ متل رسیده است.
به طور مشابه، توسعه بومگردی نیز به عنوان یکی از اولویتهای مدیریت گردشگری در نظر گرفته شده است. امروزه، تعداد مناطق تفریحی و توریستی در استان به ۳۶ منطقه رسیده است که از این تعداد، ۲۲ منطقه در مناطق نمونه گردشگری استان واقع شدهاند.
با افزودن ۴۲۷ سفره خانه سنتی و ۹۶ هتل آپارتمان، زیرساختهای گردشگری در حال ارتقاء است. همچنین، ۲ هزار و ۸۰۰ اثر ثبتی میراثی در استان وجود دارد که از این تعداد، ۶۰۰ اثر ثبت شده و ۲ هزار و ۲۰۰ اثر در حال ثبت میباشد.
برنامههای ترویجی و اقدامات برای احیای صنایع دستی بومی مازندران، از جمله حصیربافی، نمد مالی و لاک تراشی، به منظور ایجاد اشتغال و ارتقاء درآمد مردم مناطق روستایی، در حال اجرا است. همچنین، اولین بازارچه دائمی صنایع دستی با اعتبار ۶۵۰ میلیارد تومان در شهرستان محمودآباد راهاندازی شده است که با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی، به عنوان یک اقدام موفق در راستای توسعه صنایع دستی محسوب میشود.
این اقدامات و تلاشها، علاوه بر ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، به حفظ و ارتقاء فرهنگ و هویت مردمان محلی و توسعه پایدار استان کمک خواهد کرد.