به گزارش توریست مگ، عضو گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در کرسی «تأثیر کرونا بر گردشگری و تابآوری در برابر شوکهای آینده با استفاده از تجربیات موفق» از کاهش 90 درصدی سفر گردشگران خارجی به ایران و افزایش آن خبر داد و حدود 2 درصد بیکاری در دوران کرونا خبر داد.
نشست ترویجی «تاثیر کرونا بر گردشگری و تابآوری در برابر شوکهای آینده با استفاده از تجربیات موفق» به همت معاون فناوری و کاربرد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ارشک ملامی، عضو گردشگری برگزار شد. گروه پژوهشی، در این نشست مدیریت گروه پژوهشی گردشگری را ناصر رضایی، سرپرست گروه تحقیقاتی گردشگری، عنوان کرد و گفت: امروزه رشد اقتصادی کشورها و نرخ اشتغال میلیون ها نفر در اقتصاد جهانی به این امر وابسته است. بخش گردشگری و حمل و نقل این بخش علاوه بر بخشهای اصلی گردشگری (حملونقل، اقامت، غذا و نوشیدنی، خدمات پروازی، تفریحی و سرگرمی)، بر سایر صنایع و بخشها از جمله مغازهداران، تولیدکنندگان، رستورانها و غیره (زنجیره ارزش) نیز تأثیر میگذارد.
وی افزود: بر اساس داده های سازمان جهانی بهداشت، ویروس کووید-19 تا 14 ژانویه 2022 بیش از 318 میلیون نفر را درگیر کرده است که تعداد گردشگران ورودی از ابتدای ژانویه 2020 تا سپتامبر 2021 نزدیک به 76 درصد کاهش یافته است. و بر اساس داده های سازمان جهانی گردشگری، ورود گردشگران در سال 2020 به میزان 30 سال گذشته بازگشت و باعث کاهش 900 میلیارد دلاری در حساب ورودی گردشگران بین المللی شد که این میزان باعث کاهش 93 درصدی شد.
مسائلی تصریح کرد: برآوردها حاکی از افت 2 تریلیون دلاری اقتصاد جهانی در سال 2021 است و از سوی دیگر گزارش های سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل حاکی از آن است که بخش صادرات گردشگری تا سال 2023 به سطح قبل از کرونا برنمی گردد. فراتر. از سوی دیگر، بسیاری از بررسی های صادراتی دیگر نشان می دهد که ارزش های سال 2019 از سال 2024 و پس از آن رخ خواهد داد.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی گردشگری ادامه داد: گزارش های بانک جهانی، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد، شورای جهانی سفر و گردشگری و سازمان بین المللی کار به تحلیل اثرات کرونا بر تولید ناخالص داخلی و… پرداخته است. تجارت کشورها نشان می دهد که درآمد افراد در بخش گردشگری کاهش یافته است و رشد تولید ناخالص داخلی و اشتغال به ویژه در صنایع مرتبط با گردشگری است. اکنون هرچه سهم گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشور بیشتر شود، اثرات کاهش تولید ناخالص داخلی ناشی از کرونا نیز افزایش مییابد.