به گزارش توریست مگ، همایش بین المللی گردشگری مازندران با محوریت روسیه و کشورهای حوزه دریای خزر با هفت موضوع گردشگری سلامت، گردشگری روستایی و اکوتوریسم، فرصت های سرمایه گذاری، صنایع دستی لوکس، گردشگری فرهنگی و تاریخی، گردشگری خلاق و ماجراجویانه و گردشگری کشاورزی و طبیعت گردی از مهرماه 5 برای سه روز در هتل میزبان بابلسر برگزار می شود.
در راستای برگزاری این همایش ملی، روز گذشته اولین گروه از گردشگران روس وارد مازندران شدند و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران، ویزای توریستی ایران و روسیه در این رویداد بین المللی حذف و بخشی از دیپلماسی گردشگری استاندار مازندران در سفر اخیر خود به روسیه فعال خواهد شد.
صنعت گردشگری یکی از 3 صنعت خدماتی برتر جهان است و یکی از مهمترین ابزارهای توسعه جوامع محلی و بومی به شمار می رود که فرصت جهانی شدن، توسعه ارتباطات بین المللی، تولید ثروت بر اساس منابع محلی را فراهم می کند. و گسترش مرزهای فرهنگی و اجتماعی.
توسعه پایدار صنعت گردشگری با حضور مستمر گردشگران و بازگشت به مقصد اصلی امکان پذیر است و مستلزم آن است که هر چهار گروه از ذینفعان اعم از دولت، بخش خصوصی، جوامع محلی و گردشگران از مزایای مادی و معنوی بهره مند شوند. مشارکت در پروژه های گردشگری، زیرا رشد این صنعت و پایداری آن به مشارکت جمعی این گروه ها بستگی دارد.
توسعه گردشگری مازندران در گرو شناسایی، معرفی و استفاده صحیح و منطقی از منابع و زیرساخت های موجود و به روز رسانی آن ها متناسب با نیاز مخاطبان است.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سند چشم انداز 20 ساله کشور و بر اساس بند الف/ ماده 111 قانون برنامه ششم توسعه و سایر قوانین مربوطه، سند راهبردی توسعه گردشگری را با هدف ابلاغ کرد. سیاستگذاری کلان و تدوین مدلی واحد، منسجم، جامع و پایدار. تدوین و ارائه شد.
بررسیها و اطلاعات این سند نشان میدهد که زیرساختهای گردشگری در تمامی ابعاد آن یکی از مهمترین چالشها و مؤلفههای نظام فضایی توسعه گردشگری محسوب میشود. هماهنگ نبودن زیرساخت های موجود باعث کاهش سفر و توسعه نیافتگی گردشگری در استان می شود، در حالی که تداوم سفر و حضور گردشگران ارتباط تنگاتنگی با شاخص های رشد صنعت گردشگری دارد.
مشاهده می شود که علاوه بر توجه به بعد کیفی زیرساخت ها، توجه به توسعه کمی آن ها بر اساس هدف سرزمینی و متناسب با اکوسیستم منطقه و در راستای اهدافی که قبلا ذکر شد ضروری است. یکی از راهبردهای عمده سند توسعه در راستای رفع چالش ها و موانع موجود در این زمینه، توسعه زیرساخت ها، امکانات و خدمات گردشگری است. در سیاست های اجرایی این راهبرد، برنامه ریزی برای دسترسی عموم مردم به منابع و امکانات گردشگری، توسعه فناوری و زیرساخت های اطلاعاتی جدید در مقاصد گردشگری، ارتقای کیفیت خدمات گردشگری، استفاده از فناوری های نوین در توسعه امکانات، خدمات و… بازاریابی، مدیریت و سایر بخش های مرتبط با صنعت گردشگری، استفاده از ظرفیت مشارکت جوامع محلی در ارائه خدمات و تسهیلات به گردشگران و تنوع بخشی به خدمات و امکانات گردشگری از اقدامات اجرایی لازم تلقی می شود.
بر این اساس می توان گفت تغییر و به روز رسانی زیرساخت ها، روش ها و ابزارهای ارائه خدمات به ویژه در جوامع محلی یکی از ضروری ترین راهکارها برای توسعه پایدار در تمامی حوزه های اداری استان و بهره مندی گروه های ذینفع است.