به گزارش توریست مگ، این تعداد گردشگر داخلی و خارجی از اول فروردین تا پایان مهر 1402 از طریق بندر مسافربری شهید زکری و اسکله گردشگری شیب دراز و کندالو به دو جزیره زیبای هنگام و لارک سفر کردند. وی ادامه داد: همچنین در مدت یاد شده 144 هزار و 654 گردشگر داخلی و خارجی از طریق اسکله کندالو و 119 هزار و 772 نفر از دوستداران جاذبه های طبیعی و گردشگری از طریق اسکله شیب دراز با شناورهای سبک و قایق های تفریحی به جزیره همگا سفر کردند. رئیس کمیته حمل و نقل دریایی قشم تصریح کرد: در این مدت هزار و 485 گردشگر با استفاده از شناورهای سبک ایمن وارد جزیره لارک شده اند و 2701 مسافر و مردم محلی نیز از این جزیره خارج شده اند.
اشتری افزود: تعداد گردشگران اعزامی از بندر مسافری شهید زکاری قشم به جزیره هرمز 170 هزار و 918 نفر ثبت و گزارش شده است که از این تعداد 86 هزار و 618 نفر وارد جزیره شده اند و 84 هزار و 300 نفر از آنها شناور ایمن خارج شده اند. جزیره همگا یکی از جزایر شهرستان قشم است که در 1389 متری جنوب شرقی جزیره قشم، 52 کیلومتری جزیره لارک، 81 کیلومتری بندرعباس و 72 کیلومتری جزیره هرمز واقع شده است.
قسمت اعظم این جزیره تپه ای و شیب دار است و اراضی قسمت های شمالی، شمال شرقی و جنوب غربی جزیره پهن، هموار و هموار است. نیمه جنوبی جزیره هنگام کم و زیاد شیب ملایمی دارد. در قسمت شمالی این جزیره چندین نقطه مرتفع وجود دارد که بارزترین آنها کوه میترا با ارتفاع 106 متر است.
جزیره هنگا حدود 55 کیلومتر مربع مساحت دارد و تا حدی بیضی شکل است. طول جزیره 9 کیلومتر و عرض آن 6 کیلومتر است. سواحل این جزیره شیب ملایمی به سمت دریا دارد و عمق آب اطراف آن به حدی است که قایق ها به راحتی می توانند در آنجا پهلو بگیرند. جزیره هنگاما دارای سه روستا به نامهای «هنگام نو»، «قیل» و «هنگام قدیم» است. این روستاها از طریق جاده به یکدیگر متصل می شوند. روستای «هنگام نو» در مقابل روستای ساحلی «شیب دراز» در ساحل جنوبی جزیره قشم قرار دارد. ساحل در صورت نو شدن شنی است و برای پهلوگیری قایق ها بسیار مناسب است.
جزیره لارک یکی از جزایر استان هرمزگان است که با حدود 49 کیلومتر مربع وسعت، چهارمین جزیره بزرگ ایران پس از جزایر قشم، کیش و لاوان است که در جنوب شرقی جزیره قشم و جنوب غربی جزیره هرمز واقع شده است. فاصله جزیره لارک تا جزیره قشم 16 کیلومتر، بندرعباس 31 کیلومتر، جزیره هرمز 22 کیلومتر و جزیره هنگاما 51 کیلومتر است. این جزیره از کوه های رنگارنگ تشکیل شده است که طول آن یازده کیلومتر و بزرگترین عرض آن هفت کیلومتر و بلندترین نقطه آن تقریباً 140 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
جزیره لارک از 2 روستای لارک کوهستانی و لارک شهری تشکیل شده است و مردم آن عموماً به گویش کومزاری صحبت می کنند و شغل اصلی آنها ماهیگیری است. در جزیره لارک آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی مانند قلعه پرتغالی ها، قبرستان تاریخی، مسجد لارک، فانوس دریایی و آب انبارهای متعدد وجود دارد. با توجه به موقعیت جزیره لارک، مناظر طبیعی بی نظیری مانند ساحل رنگین کمان، ساحل لاک پشت، ساحل تک درخت، ساحل کم سرتکی و کمپ کپر نسین، کوه کله قندی، رودخانه نمک، دره رنگین کمان و مناظر طبیعی بکر وجود دارد.
در این جزیره انواع پوشش گیاهی مانند نخل پراکنده، کهور، شیرشک، کنار و … وجود دارد. وجود حیوانات خشکی مانند آهوی زیبای جبیر، خرگوش و جوجه تیغی که دیدن آنها از فاصله نزدیک امری عادی است، هر بیننده و گردشگری را به وجد می آورد.
حیوانات دریایی در آب های اطراف جزیره لارک مانند انواع ماهی و لاک پشت های پوزه عقابی و تخم ریزی آنها از دیگر جاذبه های جزیره لارک است. با توجه به قدمت و سابقه تاریخی زندگی در جزیره لارک، آیین ها و سنت های منحصر به فردی مانند مراسم زار، ماهیگیری گریگور و بافندگی، گلدوزی، رقص شمشیر و آیین های مذهبی وجود دارد.
جزیره هرمز آخرین رخنمون رشته کوه زاگرس در جنوب ایران است که در گذشته جرون، زرون، اوگیریس قدیم، هرمز، هرموزیا، هرمز، ارموس و هرمزیه نامیده می شد. طول جزیره بیضی شکل هرمز 23 کیلومتر و مساحت آن 42 کیلومتر مربع است. کمترین فاصله جزیره هرمز تا شهر بندرعباس 8 کیلومتر، تا اسکله شهید حقانی 18 کیلومتر و تا اسکله شهید زکری قشم 19 کیلومتر است. جمعیت دائمی جزیره هرمز 6400 نفر است و در فصل گردشگری روزانه بالغ بر 10 هزار گردشگر وارد جزیره می شوند. 9 اسکله مجاز گردشگری در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم در حال فعالیت هستند.