به گزارش توریست مگ، وی روز پنجشنبه در نشست مریم جلالی معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کارهای زیبا و ارزشمندی توسط وزارت میراث فرهنگی در استان آغاز شده است که استان نیز از آن حمایت می کند. وی افزود: در دولت سیزدهم در کنار صنعت، معدن، کشاورزی، فناوری و مرزها; حوزه گردشگری و صنایع دستی در استان به صورت ویژه ای دیده می شود و با نگاهی عالمانه و دلسوزانه به صنایع دستی و شناخت مجموعه های صنایع دستی و گردشگری استان، ظرفیت های این بخش بیش از پیش شکوفا می شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر کارهای خوبی در استان انجام شده حاصل تلاش اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های این وزارتخانه است، گفت: ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی استان برگزار می شود. فرصت مناسبی برای فعالان عرصه صنایع دستی و سایر مجموعهها برای آشنایی و تعامل صنعتگران است. تاسيس كردن وی بیان کرد: یکی از برنامه های اولویت دار حضور فعالان خراسان جنوبی در نمایشگاه های متعدد است که شعار انگیزشی نیز برای این رویکرد تعیین شده است. کشور شرکت می کند.
کوانات افزود: مقرر شد در هر نمایشگاهی که برگزار می شود هر بار یک اثر جدید ارائه شود بنابراین نمایشگاه فعلی با محوریت هنر دست و سنگ بسیار زیبا و چشمگیر است. وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت تبدیل شدن به شهرک تخصصی طلا، مس و حتی بنتونیت را دارد که یکی از آنها رونق گردشگری است، گفت: این ظرفیت ها باید احیا و به هم متصل شوند.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي نيز گفت: با توجه به كيفيت نمايشگاه صنايع دستي برگزار شده در سال گذشته و همگرايي در خراسان جنوبي، اين استان به 9 ميزبان نمايشگاه صنايع دستي كشور اضافه شده است. مریم جلالی از برگزاری همزمان نمایشگاه ملی صنایع دستی در خراسان جنوبی و گلستان خبر داد و افزود: تاکنون سابقه برگزاری 2 نمایشگاه ملی به صورت همزمان وجود ندارد اما این رویداد فرصت خوبی را برای استان ها ایجاد کرد.
وی گفت: مزیت رقابتی خراسان جنوبی در کنار ظرفیت معادن و بخش کشاورزی، صنایع دستی آن است. تمرکز ما بر روی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است و امیدواریم بتوانیم زنجیره ارزش این انگشتر را تکمیل کنیم. معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: قرار است زنجیره ارزش صنایع دستی به صورت پایلوت در چند استان کشور تکمیل شود و با توجه به ظرفیت شهرستان خوسف در زمینه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، راه اندازی یک پارک موضوعی در این منطقه ضروری است و خسف فرهنگی با اولویت سنگ در تهران برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از تجربیات خوب با خراسان جنوبی عاملیت حامیان بافندگی در استان بود که در این زمینه تمامی شهرستان ها آموزش های تخصصی بافندگی می بینند. جلالی بیان کرد: از سال گذشته با حمایت استاندار، تلاش های مدیرکل میراث فرهنگی و با انسجام و همگرایی بین حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع، زمینه های خوبی فراهم شده است و امیدواریم. که در سال آینده در زمینه اشتغال، گردشگری و افزایش آثار ثبت شده بین المللی خراسان شاهد تغییرات در جنوب باشیم. وی بیان کرد: ظرفیت های بی نظیری در حوزه های مختلف استان وجود دارد که مسئولیت ما را افزایش می دهد و امیدواریم هم برای اشتغال بانوان دارای پتانسیل و هم برای صادرات صنایع دستی بیشتر تلاش کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: صادرات این محصولات باید با ایجاد کیفیت و تکمیل زنجیره ارزش در حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فراهم شود. وی با بیان اینکه صنایع دستی امری خانواده محور است، تصریح کرد: همه دستگاه های اجرایی شهرستان و استان باید همکاری کنند تا زمینه معرفی، تولید و بازاریابی این رشته به نتیجه مطلوب برسد و با توجه به زیرساخت هایی که در این زمینه در حال توسعه است.