به گزارش توریست مگ، یک فعال گردشگری گفت: عدم احساس مسئولیت در صنعت گردشگری منجر به بی ثباتی در عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی در صنعت گردشگری و بازگشت به گردشگری انبوه می شود.
اسما بازیری کیستان درباره نقش متولیان حوزه گردشگری در گردشگری مسئولانه گفت: از آنجایی که گردشگری مسئولانه مفهومی جامع و فراگیر است، همه ارکان نظام گردشگری باید در تحقق اهداف و اصول آن همکاری کنند. بی شک تعداد متولیانی که می توانند در این راستا کمک کنند زیاد است و با افزایش تعداد این متولیان شاهد توسعه چشمگیر تری در رویکرد گردشگری مسئولانه خواهیم بود.
وی افزود: البته این نکته را نیز باید در نظر گرفت که وجود متولیان متعدد می تواند معایبی نیز داشته باشد. برای جلوگیری از این مشکل لازم است وظایف و نقش های گروه های مختلف به درستی تعریف شود تا از تداخل و تداخل نقش ها در حوزه گردشگری مسئولانه بین متولیان جلوگیری شود. در نتیجه باید از طریق تعریف دقیق مسئولیت ها در سیستم گردشگری برای بازیگران مختلف به دنبال کیفیت و مسئولیت بیشتر باشیم. بازاری کاشتان ادامه داد: در مجموع متولیان می توانند ابتدا آگاهی گردشگران را نسبت به مهم ترین و جزئی ترین مسائل این صنعت افزایش دهند و احساس مسئولیت را در بین اعضای جامعه میزبان و مهمان نهادینه و گسترش دهند. ضمناً با فراهم آوردن زیرساخت های لازم، امکانات مناسب در رابطه با توسعه گردشگری مسئولانه فراهم شود.
این فعال گردشگری در پاسخ به این سوال که آیا بخش خصوصی می تواند در این زمینه ورود کند، تصریح کرد: موضوع اصلی گردشگری مسئولانه ایجاد مکان بهتر برای زندگی مردم و مکانی برای سفر و بازدید مردم است. این مقوله مستلزم همکاری تمامی عوامل اجرایی اعم از دولتی و خصوصی مانند هتلداران، دستگاه های اجرایی، مردم محلی و گردشگران است تا هر یک مسئولیت خود را در قبال پایداری صنعت گردشگری بپذیرند و نسبت به آن تعهد داشته باشند.
وی بیان کرد: بنابراین ورود بخش خصوصی در این زمینه تاثیر بسزایی دارد زیرا بخش خصوصی یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش های ارائه دهنده خدمات گردشگری است. بنابراین باید اصول و قواعد گردشگری پایدار را رعایت کنند و نسبت به آثار گردشگری و همچنین آینده صنعت گردشگری احساس مسئولیت داشته باشند. بخش خصوصی باید همه وظایف خود را بداند و از آنها به درستی استفاده کند تا مفید واقع شود.
بازیری کشتان تصریح کرد: بخش خصوصی می تواند در ارتقای شاخص های فرهنگی، اجتماعی و… در گردشگری موثر باشد. کاهش انگیزه ها و نگاه صرفا مادی به گردشگری و توجه به منافع ناملموس گردشگری توسط فعالان بخش خصوصی، توجه به اصول زیست محیطی و … می تواند از جمله فعالیت ها و جهت گیری های بخش خصوصی در راستای تحقق گردشگری مسئولانه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا گردشگری مسئولانه نیازمند آموزش است، خاطرنشان کرد: گردشگری مسئولانه رویکردی ویژه به گردشگری است که بدون ایجاد اثرات مخرب بر اکوسیستم های طبیعی موجب رشد بلندمدت صنعت گردشگری می شود. علاوه بر این، این رویکرد با حمایت از مشاغل محلی و کمک به توسعه اقامتگاه های بوم گردی بر اقتصاد جامعه میزبان تأثیر مثبت می گذارد.
این محقق ادامه داد: بنابراین با رعایت توصیه های آن می توان به رشد و پیشرفت در بسیاری از زمینه ها دست یافت که دستیابی به همه این موارد نیازمند آموزش است. همیشه به یاد داشته باشید که هر چیزی برای اجرای صحیح نیاز به آموزش دارد و همانطور که از جامعه میزبان انتظار داریم به سنت ها و روحیات گردشگران احترام بگذارد، گردشگران نیز باید قبل از سفر اطلاعات کافی در مورد مقصد مورد نظر داشته باشند.