به گزارش توریست مگ، بر اساس کاوش های باستان شناسی مشخص شده است که نمد از دیرباز متعلق به شهرستان اسلام آبادغرب بوده و مردم از دور و نزدیک برای خرید نمد به این شهر آمده اند. وی با بیان اینکه ثبت ملی نمد به نام شهر اسلام آباد غرب می تواند موجب رونق اقتصادی و تجاری این شهرستان شود، تصریح کرد: باید از توان، امکانات و ظرفیت ها برای ثبت ملی شدن نمد استفاده کنیم و در در مرحله اول یک کپی از نمد در میادین شهر با همکاری شهرداری قاب نصب کردیم و در مرحله بعد جشنواره نمد را در پانزدهم بهمن و دهه فجر در حوزه بازار صنایع دستی برگزار خواهیم کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسلام آبادغرب با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب اسلامی حدود 20 کارگاه نمد در این شهرستان فعال بود اما اکنون تنها 6 کارگاه فعال است، گفت: به تبلیغ و ترویج برند نمد در شهر باید کارگاهی برگزار شود خدمات مالی نمد را فعال کنیم تا همه مردم نمد را اسلام آباد غرب بشناسند.
به گزارش ایرنا، نمد نوعی پارچه ضخیم است که توسط نمد ساخته می شود. در استان کرمانشاه به دلیل اقلیم چهارفصل و دامپروری، نمد در گذشته رونق زیادی داشته و نمد و ابزار نمد بخشی جدایی ناپذیر زندگی عشایر و روستاییان آن بوده است. اسلام آباد غرب در قرن گذشته نمدسازان خوبی داشته است و هنوز هم در این شهر نمد مالی رونق دارد و نه تنها نیاز مردم شهرستان، بلکه صادرات به استان های دیگر نیز انجام می شود.
اسلام آباد غرب نه تنها یکی از شهرهای تاریخی ایران بلکه یکی از شهرهای تاریخی جهان است. رد پای انسان نئاندرتال در غار وزمه (بین 40 تا 70 هزار سال پیش) یا کشف انبار غلات در تپه چیاگاوانه که یکی از اولین خاستگاه های کشت بشر در 12 هزار سال پیش مربوط به دشت اسلام آباد غرب است. دو نمونه از منابع تاریخی هستند. که جنبه جهانی این شهر را ثابت می کند.
در کاوش های انجام شده در سال 1349 در تپه چیاگاوانه، 84 لوح گلی به دست آمد که در ترجمه این لوح ها به کارگاه های تولید نمد (پارچه) که متعلق به بابل باستان و شهر آلو در سال 1800 قبل از میلاد است، اشاره شده است. با توجه به اینکه در ترجمه این لوح ها که به زبان اکدی است، نمد نوعی پارچه ضخیم محسوب می شود، متن مربوطه توسط باستان شناسان آمریکایی به پارچه ترجمه شده است.
همچنین با اشاره به خرید و فروش احشام و نگهداری از آنها نشان می دهد که نمد در کارگاه های شهر تاریخی آلو تولید می شده و به عنوان لباس سربازان در جنگ استفاده می شده است. به منظور حفظ و رونق صنعت نمد، اداره میراث فرهنگی اسلام آباد غرب با همکاری بخش خصوصی اولین جشنواره نمد را در تاریخ 1302/11/15 در منطقه صنایع دستی بازارچه این شهرستان برگزار می کند.