به گزارش توریست مگ و مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ابوطالب قاسمی در کارگاه تخصصی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت گردشگری که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با همکاری معاون گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه علامه طباطبایی دانشکده مدیریت. و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان حوزه گردشگری برگزار شد، وی گفت: برگزاری این رویداد تخصصی با محوریت هوش مصنوعی فرصتی برای ارتباط و تعامل دو سویه بین جامعه پژوهشی در حوزه گردشگری و بخش سیاست گذاری و عملیاتی است که این ابلاغ می تواند مبنایی برای پیگیری تحول برنامه ریزی ها و اقدامات در حوزه گردشگری باشد.
قاسمی هدایت پژوهش ها، پایان نامه ها و پژوهش های دانشجویان به سمت موضوعات کاربردی و نیازهای حوزه عملیاتی صنعت گردشگری کشور را از رویکردهای اصلی دفتر مطالعات، گردشگری و برنامه ریزی عنوان کرد و افزود: فراهم آوردن امکان ارائه طرح های کاربردی دانشجویان در حوزه گردشگری به موضوعات ویژه روز از جمله هوش مصنوعی قابل اجرا و حمایت از پژوهشگران و اساتید مرتبط نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس دفتر مطالعات، آموزش و برنامه ریزی گردشگری همچنین تاکید کرد: در طراحی اپلیکیشن های گردشگری و همچنین رویکرد طرح های پیشنهادی جامعه علمی کشور در حوزه گردشگری، باید رویکرد حل چالش ها را در نظر گرفت. یادآور شد: به عنوان مثال مدیریت گردشگری انبوه و هدایت سفر به استان ها و شهرهای کم تردد و به عبارتی توزیع زمانی و مکانی سفر از طریق هوش مصنوعی قابل اجرا است و این چالش تا حدود زیادی قابل مدیریت است.
در این جلسه لطیفه پورمحمد باقر، عضو هیأت علمی گروه کامپیوتر و مدیر مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علامه طباطبایی با تخصص هوش مصنوعی ضمن حضور در کارگاه تخصصی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ضمن ارائه آخرین تحقیقات در این زمینه به دانشجویان گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برگزاری اینگونه رویدادها ضمن تشکر از برگزاری کارگاه آموزشی مشترک می تواند هم افزایی و ایجاد زبان مشترک بین جامعه علمی و واحدهای عملیاتی را ایجاد کند.
همچنین آغاز همکاری و ارتباط علم و عمل در حوزه هوش مصنوعی و گردشگری نیز بخشی از تاکیدات وی به عنوان دستاوردهای رویداد مذکور بود. وی در ادامه به تشریح نکات استخراج شده از برگزاری کارگاه تخصصی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت گردشگری پرداخت و افزود: این رویداد نکات متعددی را در پی داشته است. یکی از آنها این است که نیاز ما به یک نقشه راه جامع بیش از هر زمان دیگری آشکار است تا راه را برای مدیران و متخصصان میانی هموار کند.
پورمحمدباقر ادامه داد: لزوم همکاری های بین بخشی در دانشگاه و همچنین همکاری های برون دانشگاهی از دیگر نکات استخراج شده از این رویداد بود که آغاز همکاری دو سویه علم و عمل تلقی می شود. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که تداوم و حمایت از این همکاری در راس همکاری ها باشد.