رضا حیدری، مسئول برگزاری سومین جشنواره بینالمللی غذاهای سنتی و محلی، از ثبت ملی ۲۰ غذای سنتی آذربایجان غربی خبر داد. این جشنواره با حضور شرکتکنندگانی از استانهای مختلف ایران و کشورهایی همچون ترکیه و جمهوری آذربایجان برگزار شد. در این جشنواره، کارگاههای آموزشی و مسابقات مختلفی نیز در حاشیه آن به اجرا درآمد.
حیدری در این مراسم اعلام کرد که برنامههای متعددی برای ثبت ملی غذاهای سنتی استان در دست اقدام است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت. وی افزود: “آمادگی داریم تا غذاهای بومی و محلی که توسط مردم معرفی میشوند را نیز در فهرست ملی به ثبت برسانیم.”
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی نیز با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، اظهار کرد: “دوره بعدی جشنواره با شکوهتر و با حضور شرکتکنندگانی از تمامی استانهای کشور و کشورهای بیشتری برگزار خواهد شد.”
وی تأکید کرد که در عصر کنونی با توجه به بمباران اطلاعاتی و عدم فرصت برای تفکر عمیق، بازگشت به سنتها و هویتهای فرهنگی یک ضرورت است. برگزاری جشنوارههای غذا فرصتی مناسب برای شناساندن این سنتها به نسل جدید و ایجاد تعامل و هماندیشی میان اقشار مختلف جامعه فراهم میکند.
غلامحسین عماری، فرماندار ارومیه، در این مراسم با اشاره به پتانسیلهای گردشگری آذربایجان غربی گفت: “این استان با همسایگی سه کشور خارجی و دارا بودن جاذبههای تاریخی و گردشگری، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد.” وی همچنین خاطرنشان کرد که امسال برای اولین بار هتلها و مراکز اقامتی در شهرهای ارومیه، مهاباد، خوی، پیرانشهر و سردشت بهطور کامل پر شدند.
در پایان این جشنواره، برترینهای مسابقه غذا و نمایشگاه انتخاب و معرفی شدند. سیما حسینزاده و محسن عیناللهی از ارومیه و مشگینشهر، به همراه دیگر شرکتکنندگان از شهرهای مختلف، به عنوان برترینهای این دوره انتخاب شدند.