غذا، زبان مشترک همه انسانهاست؛ زبانی که بدون نیاز به کلمات، احساسات و فرهنگها را منتقل میکند. وقتی صحبت از مهاجرت به اسپانیا میشود، ذهن بسیاری از ما به سمت معماری خیرهکننده، تاریخ غنی و البته غذاهای بینظیر این کشور میرود. اما جالب اینجاست که برای تجربه طعمهای اصیل اسپانیایی، همیشه لازم نیست به خود اسپانیا سفر کنیم.
رم، پایتخت ایتالیا و یکی از پویاترین شهرهای اروپا، نه تنها به خاطر پاستا و پیتزا معروف است، بلکه در کوچهها و خیابانهایش میتوان ردپای فرهنگهای غذایی مختلف، از جمله اسپانیایی را هم پیدا کرد. برای ایرانیهایی که به دنبال طعمهایی آشنا اما با حالوهوای مدیترانهای هستند، این شهر فرصتهای شگفتانگیزی فراهم میکند.
زندگی دیجیتال و مزههای اسپانیایی در قلب رم
با گسترش فرهنگ کار از راه دور و ظهور فرصتهای بینالمللی، بسیاری از ایرانیها با استفاده از ویزای دیجیتال نومد اسپانیا به اروپا مهاجرت میکنند. این ویزا به افراد اجازه میدهد که در کشوری اروپایی زندگی کنند و همزمان به صورت آنلاین برای شرکتها یا مشتریان جهانی کار کنند. برای این دسته از افراد، سفر بین کشورهای اروپایی به راحتی ممکن است و در نتیجه تجربه فرهنگ غذایی کشورهای همسایه نیز آسان میشود.
رم با ترکیبی از رستورانهای سنتی ایتالیایی و مکانهایی که غذاهای اسپانیایی سرو میکنند، تبدیل به بهشتی برای عاشقان غذا شده است. کسانی که با ویزای دیجیتال نومد در اسپانیا مستقر هستند، میتوانند به راحتی با یک سفر کوتاه به رم بیایند و در این شهر، طعمهایی آشنا را دوباره تجربه کنند.
تجربه غذاهای اسپانیایی با دیدگاه دانشجویان ایرانی
مهاجرت تحصیلی به اسپانیا یکی از مسیرهای محبوب میان جوانان ایرانی است. دانشجویانی که برای تحصیل به اسپانیا میروند، علاوه بر درس و دانشگاه، فرصت آشنایی عمیق با فرهنگ غذایی این کشور را پیدا میکنند. اما بسیاری از این دانشجویان در تعطیلات یا حتی برای شرکت در کنفرانسها و برنامههای علمی به رم سفر میکنند.
برای آنها، پیدا کردن غذاهای اسپانیایی در رم، مثل دیدن یک دوست قدیمی در شهری جدید است. حتی گاهی گروهی از دانشجویان اسپانیایی و ایرانی در رم دور هم جمع میشوند، غذاهای اسپانیایی سفارش میدهند و ساعتها درباره تفاوتها و شباهتهای طعمها با هم صحبت میکنند. این تجربهها، رم را به یک نقطه تلاقی فرهنگی جذاب تبدیل کرده است.
۱۰ تجربه غذایی اسپانیا در رم که به ذائقه ایرانیها نزدیک است
حال در این بخش به معرفی 10 مورد از بهترین غذاهای اسپانیایی میپردازیم که بهعنوان یک ایرانی قطعا از آنها خوششتان میآید.
1. پائیا (Paella)؛ برنجی با عطر مدیترانه
پائیا، یکی از معروفترین غذاهای اسپانیایی، بر پایه برنج و ترکیبی از گوشت مرغ، غذاهای دریایی یا حتی سبزیجات تهیه میشود. برای ایرانیها که عاشق غذاهای برنجی هستند، این خوراک میتواند یک تجربه لذتبخش باشد. در رم، چندین رستوران اسپانیایی وجود دارد که پائیا را با کیفیت بالا سرو میکنند و حتی برخی نسخههای حلال آن را ارائه میدهند.
2. تاپاس (Tapas)؛ سفر کوچک در هر لقمه
تاپاس مجموعهای از پیشغذاهای کوچک است که میتواند شامل زیتون مزهدار، میگو، گوشت، پنیر یا سبزیجات باشد. برای ایرانیهایی که از سفرههای رنگارنگ لذت میبرند، تاپاس تجربهای مشابه یک مهمانی کوچک است. در رم، میتوان این غذا را به همراه دوستان امتحان کرد و هر بار طعمی متفاوت را تجربه نمود.
3. گازپاچو (Gazpacho)؛ سوپ سرد برای روزهای گرم
این سوپ سبزیجات، که به صورت سرد سرو میشود، برای روزهای تابستانی رم ایدهآل است. با وجود تفاوت ظاهری با آشها و سوپهای ایرانی، طراوت و خنکی آن میتواند برای کسانی که به دنبال تجربهای جدید هستند جذاب باشد.
4. تورتیا اسپانیولا (Tortilla Española)؛ املت سیبزمینی خاص
تورتیا اسپانیولا یک املت ضخیم با سیبزمینی و پیاز است که با تخممرغ درست میشود. این غذا شباهت زیادی به کوکو سیبزمینی ایرانی دارد و همین باعث میشود بسیاری از ایرانیها به سرعت با طعم آن ارتباط برقرار کنند.
5. چوروس (Churros) با شکلات داغ
چوروس، شیرینی سرخشدهای است که با شکر و دارچین پوشانده شده و معمولاً با شکلات داغ سرو میشود. برای ایرانیهایی که عاشق زولبیا و بامیه هستند، این دسر اسپانیایی بسیار آشنا و دوستداشتنی است.
6. جَمن ایبریکو (Jamón Ibérico)؛ تجربهای خاص برای علاقهمندان
این ژامبون سنتی اسپانیایی، که با برشهای بسیار نازک سرو میشود، یکی از معروفترین فرآوردههای گوشتی اروپا است. البته بسیاری از رستورانهای رم نسخههای مشابه و حتی جایگزینهای حلال آن را ارائه میدهند.
7. آروُز کون لِچه (Arroz con leche)؛ دسر برنجی شیرین
این دسر، که با برنج، شیر و شکر تهیه میشود، شباهت زیادی به شیر برنج ایرانی دارد. طعم دارچین و وانیل در آن، برای ایرانیها حس آشنایی ایجاد میکند.
8. کالاماری سرخشده (Calamares fritos)
کالاماری یا ماهی مرکب سرخشده، غذایی دریایی است که در بسیاری از رستورانهای رم با سبک اسپانیایی سرو میشود. ایرانیهایی که به غذاهای دریایی علاقه دارند، معمولاً از طعم ترد و نمکی آن لذت میبرند.
9. میگاس (Migas)؛ غذای روستایی با نان و گوشت
میگاس از نان خردشده، گوشت و سبزیجات تشکیل میشود و طعمی روستایی و گرم دارد. برای ایرانیها که به غذاهای سنتی و ساده علاقه دارند، این خوراک حس صمیمیت ایجاد میکند.
10. کروکتاس (Croquetas)؛ لقمههای پر از طعم
کروکتاس، توپکهای سرخشدهای هستند که داخل آنها با گوشت، ماهی یا سبزیجات پر میشود. بافت نرم داخل و لایه ترد بیرونی آن، یادآور کوفتههای کوچک ایرانی است.
چطور این غذاها با ذائقه ایرانیها سازگار شدهاند؟
راز اصلی سازگاری غذاهای اسپانیایی با ذائقه ایرانیها، استفاده از مواد اولیه مشابه و طعمهای آشناست. برنج، سیبزمینی، سبزیجات تازه، ادویههایی مثل زعفران و دارچین، و روشهای پختی که از سرخکردن تا دمکردن را شامل میشود، همه و همه باعث شدهاند ایرانیها احساس بیگانگی با این غذاها نکنند. حتی بسیاری از ایرانیهایی که به اروپا مهاجرت کردهاند، بعد از مدتی برخی از این غذاها را در خانه خود بازسازی میکنند و با کمی تغییر، آن را به سبک ایرانی سرو مینمایند.
جمعبندی
تجربه غذاهای اسپانیایی در رم، نه تنها فرصتی برای لذت بردن از طعمهای متنوع است، بلکه دریچهای به سوی شناخت بهتر فرهنگها نیز محسوب میشود. چه شما یک فریلنسر باشید که با ویزای دیجیتال نومد اسپانیا بین شهرهای اروپایی سفر میکنید، چه یک دانشجوی ایرانی که با مهاجرت تحصیلی به اسپانیا وارد این قاره شدهاید، یا حتی یک گردشگر ساده، امتحان کردن این ۱۰ غذای اسپانیایی در رم، تجربهای خواهد بود که هم ذائقه و هم ذهن شما را غنیتر میکند.