کوه بزمان یا قله بزمان، یکی از برجسته‌ترین آتشفشان‌های ایران است که در منطقه جنوب‌شرقی کشور واقع شده و جزو سلسله کوه‌های خراسان محسوب می‌شود. این کوه با ارتفاعی معادل ۳۴۹۷ متر از سطح دریا در استان سیستان و بلوچستان واقع شده و بخارات مختلف دی‌اکسید را در قله‌اش به وجود می‌آورد.

اطلاعات دقیقی از تاریخچه فعالیت‌های آتشفشانی بزمان موجود نیست، اما بر اساس اطلاعات موجود، این آتشفشان عموماً به عنوان یک آتشفشان فعال کمی محسوب می‌شود. با این حال، برخی از بخش‌های قله بزمان هنوز هم فعال بوده و گاهی اوقات گازهای آتشفشانی ترشح می‌کنند.

کوه بزمان یا قله بزمان، یکی از آتشفشان‌های بلند ایران است که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و پس از تفتان دومین آتشفشان بلند این استان محسوب می‌شود. گرچه تاریخ دقیقی از فعالیت‌های آتشفشانی این منطقه موجود نیست، اما فعالیت‌های فورانی این کوه در چندین دوره مختلف (شامل فوران اولیه حدود ۴٬۶ میلیون سال پیش و آخرین فوران در حدود ۴۱۰۰۰ سال پیش) رخ داده است و تا به امروز قله‌های آتشفشانی آن پر از بخارات انواع دی‌اکسید هستند. این کوه با ارتفاعی بالغ بر ۳۴۹۷ متر از سطح دریا در شمال دریاچه هامون جازموریان قرار گرفته و کویر لوت را از جازموریان جدا می‌کند. رشته کوه بزمان از غرب به سمت رشته کوه‌های بارز در استان کرمان امتداد دارد. این کوه، هفتمین قله بلند ایران است و به عنوان جوان‌ترین آتشفشان ایران هم شناخته می‌شود.

آدرس کوه بزمان کجاست ؟

جاذبه های گردشگری پیرامون کوه بزمان

در مسیر صعود به قله کوه بزمان، به دیدن چشمه‌های زیبای طبیعت این منطقه خواهیم رسید که جلوه‌ی زیبایی به محیط این ناحیه می‌بخشند. چشمه‌های بزمان شامل سه چشمه آب هستند، که دو تا از آنها در داخل شهر واقع شده و یکی دیگر در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب غرب شهر واقع دارد. چشمه جنوب غرب بزمان، چشمه‌ای گرم با ترکیباتی مانند فسفر، گوگرد و نمک دارد.

از جاذبه‌های دیگر این منطقه، آبشارهای زیبا و دل‌انگیز است که در طول مسیر قرار دارند. این آبشارها با بهره‌گیری از آب رودخانه فصلی کنارو که از ارتفاعات کوه بیرک سرچشمه می‌گیرد و به دریاچه هامون می‌رسد، شکل گرفته‌اند.

به علاوه، در طول مسیر صعود به قله کوه بزمان باید همیشه آب همراه داشته باشید زیرا منابع آبی در این مسیر کمتر هستند و برخی نقاط از مسیر خشکی نمایان است. برای صعود به این منطقه، باید برنامه‌ریزی دقیق داشته باشید، تجهیزات و مواد غذایی مناسب را همراه داشته باشید و مجوزهای لازم را برای ورود به این منطقه به‌دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *